Filmajánló
Pierre Choderlos De Laclos Veszedelmes viszonyok (Dangerous Liaisons) című sikeres könyvéből 1988-ban jelent meg a filmes változat a XVIII. századi francia arisztokrácia romlottságáról. A történet rengeteg színdarab és film létrejöttét inspirálta, és egyike a XVIII. századi szépirodalom remekműveinek.

További Filmajánló
Rozsda és Csont
A 2012-ben bemutatott francia-belga filmdráma Jacques Audiard rendező nevéhez fűződik, aki a forgatókönyvéhez Craig Davidson Rust and Bone című novelláját vette alapul. A film után nagy sikerre tett szert bemutatása után, melyben olyan híres színészek játszottak, mint a francia Marion Cotillard, akit a Piaf, az Eredet vagy a Sötét lovag-Felemelkedés című filmekből ismerhetünk és a belga származású Matthias Schoenaerts, például a  Bikanyak, A lány, Szellemház című filmekben bukkan fel. 
Szerző: Skoperda Márta
Bújócska
A Bújócsa (Hide and Seek) című 2005-ös amerikai thrillert John Poldon rendezte, a forgatókönyvet Ari Schlossberg írta, a főszerepet pedig Robert De Niro játssza. Egy rendkívül izgalmas, és fordulatokkal teli filmről lehet beszélni, amit mindenképp érdemes legalább egyszer megtekinteni.
Szerző: Korom Andrea
A nagy Gatsby
Egy film az álmokról, szerelemről és az önbecsapásról a húszas évek Amerikájában, ahol az elit fényűző partikra jár, és ahol feltűnik a gazdag Mr. Gatsby, akinek a múltjáról csak találgatnak az emberek. 
Szerző: Hunor Dóra
Hét élet
 A 2008-ban készült Gabriele Muccino rendező drámája egy tragikus baleset köré épül fel. A felzaklató és elgondolkodtató történet Ben életéről szól, ami mindaddig tökéletes, amíg nem okoz balesetet. Meghal felesége és még hat ártatlan ember. Ezután lelkileg összeomlik, élete értelmetlenné válik, a bűntudatottól nem tud szabadulni. 
Szerző: Skoperda Márta
Sorozatajánló: Hannibal
Az AXN sorozata abban az időben játszódik, amikor a neves pszichiáterről még senki sem sejtette, hogy igazán különös, és morálisan éppen eléggé elítélhető szabadidős tevékenységei vannak. Lecter minden értelemben megválogatja a vacsorái alapanyagát: igazi ínyenc, aki udvariatlan vagy egyenesen bunkó áldozatait igazán ínycsiklandozó fogásokként tálalja fel különböző vendégeinek.
Szerző: Sereg Margit
Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower)
Charlie egy kissé magának való tinédzser, aki különös, kívülálló szomorúsággal szemléli a világot. Gimnáziumi éveinek az új barátságok reményével vág neki - élményeiről, benyomásairól leveleket ír egy általa elképzelt ismeretlennek. Félénksége, befelé fordulása érdekes kontrasztot alkot az amerikai gimnázium nyüzsgésével, a többi diák kirobbanó jókedvével, magyarázatot azonban csak a film végén kapunk rá.
Szerző: Liptai Fruzsina
A váltás - Az ambíciótól az értelemig
Miért vagyunk itt? Mi az élet értelme? Hogyan találhatjuk meg az önmagunkhoz vezető utat a mindennapok tennivalói között? Bekövetkezhet-e a váltás egy önmegvalósító élet irányába egy kisgyerekes családanya, egy gazdag vezető vagy egy be nem futott filmrendező esetében? A váltás előtti időszak nagyon nehéz is lehet, amikor érezzük, hogy valami nem jó, valami miatt elégedetlenek vagyunk, de nem tudjuk megfogalmazni. Csak azt érezzük, mintha valami nem stimmelne a világgal, vagy talán velünk.
Szerző: Hunor Dóra
Drágám, a kölykök összementek!
A sikeres filmkészítők mindig is képesek voltak remek érzékkel megfogni egy bizonyos valamit a lelkünk, a gyerekkorunk mélyéről amihez már “csak” egy történetet kell kitalálni. Aki gyerekkorában nem imádott bútorok és egyéb, az akkori méretünkhöz képest nagy tárgyak között mászkálni, elbújni, szaladgálni, annak nem volt elég boldog gyerekkora.
Szerző: Györfi András
Száll a kakukk fészkére
 Pszichológiai berkekben talán az egyik legismertebb és legalapvetőbb filmnek számít az az 1975-ös amerikai filmdráma, amely Ken Kesey azonos című könyve alapján készült (One Flew Over the Cuckoo’s Nest). A film Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott, így valóban egy igen remek kis műről lehet beszélni.
Szerző: Korom Andrea