Filmajánló
Ez a film párkapcsolatokról szól, de nem a szokványos hollywoodi formában. Nem újabb két fiatal egymásra találásának történetét ismerhetjük meg. Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) hű társai egymásnak immár 31 éve. Kapcsolatuk kissé kihűlt, a mindennapi mókuskerék forgatókönyve szerint élik napjaikat. 

További Filmajánló
Good Will Hunting
 Will Hunting (Matt Damon) egy bostoni egyetemen takarít, munkaidejében szórakozásból megold olyan matekfeladatokat, amellyel az egyetem diákjaj nem boldogulnak. Tehetségére az egyetem professzora is felfigyel. Will barátaival együtt rendkívül önpusztítóan él, melynek okai gyermekkori sérelmei között keresendők.
Szerző: Kiss-Nemes Veronika
Augusztus Oklahomában
 Tracy Letts színdarabjának filmadaptációjában a Weston család tagjaiban felgyülemlett sérelmeket, feszültségeket ismerhetjük meg. Az apa (Sam Shepard) eltűnésének hírére összegyűlnek a családtagok a szülői házban. 
Szerző: Kiss-Nemes Veronika
Veszedelmes viszonyok
Pierre Choderlos De Laclos Veszedelmes viszonyok (Dangerous Liaisons) című sikeres könyvéből 1988-ban jelent meg a filmes változat a XVIII. századi francia arisztokrácia romlottságáról. A történet rengeteg színdarab és film létrejöttét inspirálta, és egyike a XVIII. századi szépirodalom remekműveinek.
Szerző: Hunor Dóra
Rozsda és Csont
A 2012-ben bemutatott francia-belga filmdráma Jacques Audiard rendező nevéhez fűződik, aki a forgatókönyvéhez Craig Davidson Rust and Bone című novelláját vette alapul. A film után nagy sikerre tett szert bemutatása után, melyben olyan híres színészek játszottak, mint a francia Marion Cotillard, akit a Piaf, az Eredet vagy a Sötét lovag-Felemelkedés című filmekből ismerhetünk és a belga származású Matthias Schoenaerts, például a  Bikanyak, A lány, Szellemház című filmekben bukkan fel. 
Szerző: Skoperda Márta
Bújócska
A Bújócsa (Hide and Seek) című 2005-ös amerikai thrillert John Poldon rendezte, a forgatókönyvet Ari Schlossberg írta, a főszerepet pedig Robert De Niro játssza. Egy rendkívül izgalmas, és fordulatokkal teli filmről lehet beszélni, amit mindenképp érdemes legalább egyszer megtekinteni.
Szerző: Korom Andrea
A nagy Gatsby
Egy film az álmokról, szerelemről és az önbecsapásról a húszas évek Amerikájában, ahol az elit fényűző partikra jár, és ahol feltűnik a gazdag Mr. Gatsby, akinek a múltjáról csak találgatnak az emberek. 
Szerző: Hunor Dóra
Hét élet
 A 2008-ban készült Gabriele Muccino rendező drámája egy tragikus baleset köré épül fel. A felzaklató és elgondolkodtató történet Ben életéről szól, ami mindaddig tökéletes, amíg nem okoz balesetet. Meghal felesége és még hat ártatlan ember. Ezután lelkileg összeomlik, élete értelmetlenné válik, a bűntudatottól nem tud szabadulni. 
Szerző: Skoperda Márta
Sorozatajánló: Hannibal
Az AXN sorozata abban az időben játszódik, amikor a neves pszichiáterről még senki sem sejtette, hogy igazán különös, és morálisan éppen eléggé elítélhető szabadidős tevékenységei vannak. Lecter minden értelemben megválogatja a vacsorái alapanyagát: igazi ínyenc, aki udvariatlan vagy egyenesen bunkó áldozatait igazán ínycsiklandozó fogásokként tálalja fel különböző vendégeinek.
Szerző: Sereg Margit
Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower)
Charlie egy kissé magának való tinédzser, aki különös, kívülálló szomorúsággal szemléli a világot. Gimnáziumi éveinek az új barátságok reményével vág neki - élményeiről, benyomásairól leveleket ír egy általa elképzelt ismeretlennek. Félénksége, befelé fordulása érdekes kontrasztot alkot az amerikai gimnázium nyüzsgésével, a többi diák kirobbanó jókedvével, magyarázatot azonban csak a film végén kapunk rá.
Szerző: Liptai Fruzsina

Profil
Cimkefelhő