=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Hollósy-Vadász Gábor
Pszichológus; Közigazgatás-tudományi PhD jelölt


Kedves Érdeklődő! Hollósy-Vadász Gábor vagyok, okleveles pszichológus, MA egyetemi képesítéssel. A PhD fokozat megszerzése érdekében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Emberi Erőforrás szakirányán PhD tanulmányokat folytatok. Kutatási területem a felsővezetők kompetenciáinak a fejlesztése. Jelenleg a magánpraxisom mellett, az egyemen külsős kutatóként emberi erőforrás menedzsmenthez kötődő kutatási projektekben veszek részt. Korábban dolgoztam az egészségügyben, ahol kórházi pszichológusként gasztroenterológai betegek pszichés rehabilitációját végeztem, illetve ezt megelőzően multinacionális környezetben HR specialista pozícióban. Magánpraxisom során felnőttekkel foglalkozom a belvárosban, az ötödik kerületi magánrendelésemen. A találkozásunkkor fontosnak tartom a nyílt és bizalommal teli, empatikus légkör megteremtést. Az egyéni konzultációk során olyan technikákat alkalmazok, melyeknek hatékonyságát tudományos módszerekkel bizonyították, illetve a saját tapasztalataim is alátámasztják. Gyakorlattal rendelkezek: enyhe depressziós, szorongásos, életvezetési problémák, elakadt gyászfeldolgozás, pánikrohamok, illetve párkapcsolati nehézségek kezelésében. A túlzott munkahelyi stressz által kiváltott pszicho-szomatikus tünetek, illetve a munkahelyi kiégés megszüntetését is tudom segíteni. Ezek mellett szervezet fejlesztéssel is foglalkozok. Ha úgy érzi, hogy a fentiek bármelyikében segítségére tudok lenni, kérem, keressen meg bizalommal az alábbi telefonszámon: +36 30 60 44 99 5, vagy email címen: hvadaszg@gmail.com

Névjegy:

Telefon: +36 30 60 44 99 5
E-mail: hvadaszg@gmail.com
Honlap: http://www.hollosyvadaszgabor.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/hollosyvadaszgabor.pszichologus/

Rendelők:

1055 Budapest, Markó utca 1/b

Rendelési idő:
Hétköznap: 8:00 - 21:00
Hétvégén: 8:00 - 21:00

Árak:

Egyéni konzultáció 13 000 Ft / 60 perc
Skype konzultáció 13 000 Ft / 60 perc
Páros konzultáció 13 000 Ft / 60 perc

Fényképek:


Blogbejegyzések, írások:

Lehet-e idegen nyelven hatékony pszichoterápiát folytatni?
2017. április 19., Szerda 08:22

A globalizált világban rengeteg ember él távol otthonától, akár más országban, akár más kontinensesen, idegen nyelvű és kultúrájú államban. Az anyaország elhagyásának számos oka lehet pl. tanulás, munkavállalás, kiküldetés, rosszabb esetben menekülés.

Katatim imagináció mire jó, mire érdemes használni?
2017. április 24., Hétfő 16:58

A kataim imagináció általában egy relaxációval indul, ezzel ellazítva a klienst, valamint a relaxáció abban is segítségünkre lehet, hogy megnyugodjunk a belsőnkre tudjunk figyelni a külső dolgokat kizárhassuk vele. Fontos, hogy itt a relaxáció csak egy eszköz, ezért viszonylag rövid, maximum 15 perc hosszú. Ennek során célszerű egy izomlazító relaxációt végig csinálni, esetleg ezt egybe is lehet kötni könnyebb légző gyakorlatokkal.

Emlődaganat a pszichológus szemével
2017. április 29., Szombat 16:59

A mai modern társadalom egyik sajátságos velejárója, hogy egyre több rákos beteget diagnosztizálnak. A szervezetben folyamatosan keletkeznek rákos sejtek, de az immunrendszer érzékeli és elpusztítja azokat. A baj akkor kezdődik, ha ez nem történik meg és elkezd a daganat nőni. Vagyis a rák kialakulása mögött organikus okok állnak, illetve bizonyos viselkedési formák pl. dohányzás megnövelheti ennek a valószínűségét. Ez egyik leggyakoribb tumor a mellrák. Az esetek döntő többségében nőket érint, de egyes esetekben férfiakat is. Sajnos sokszor a daganat tovaterjedésének egyetlen módja az emlő eltávolítása, mely pszichológiai értelemben egy krízist eredményez.

Szociopátia mi az, miről lehet felismerni?
2017. május 5., Péntek 19:36

Képzelje el a következő szituációt: egy parkolóból szeretne saját kocsijával kihajtani, de a kijáratot elállja egy másik autó, amiben benne ül a sofőr. Ön vár egy két percet, hátha eláll az illető, de ez nem következik be, ezért kiszáll a kocsijából, oda sétál a másik autóhoz és bekopog a szélvédőn azzal a célzattal, hogy szépen megkérje a sofőrt legyen kedves arrébb állni az autójával. Ekkor a sofőr kipattan az autójából, ordibálni kezd Önnel, hogy megveri, mert hozzá ért a kocsijához, majd oda rohan az Ön járművéhez és beveri a szélvédőt.

Gyász az édesanya elvesztését követően
2017. május 13., Szombat 13:52

"Édesanyám több, mint 20 éve hallt meg és soha se fogom tudni elfelejteni.” Sajnos előbb utóbb, mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor elvesztjük a szüleinket, édesapánkat és édesanyánkat, aki nekünk az életet adta, illetve akinek a hasában életünk első kilenc hónapját töltöttük. A terhesség miatt az anya – gyerek kapcsolat pszichológiai szempontból nagyon összetett és különleges, emiatt az édesanya elvesztése érzelmileg nagyon megterhelő, illetve nehezen feldolgozható. A kérdés: hogyan lehet ezt a veszteségét feldolgozni, illetve egyáltalán lehetséges-e?

A motiváció pszichológiája
2017. május 22., Hétfő 21:07

Manapság egyre többet hallhatjuk, olvashatjuk azt a kifejezést, hogy motiváció pl. motiváció a munkahelyen, motiváció a kapcsolat fenntartásához, motiváció a tanuláshoz stb. De pontosan, mire is utal ez a kifejezés, mi van mögötte?

A rendszeres sportolás reklámozása munkakereséskor
2017. június 5., Hétfő 21:21

Manapság egyre többen keresnek állást, illetve a dolgozók egyre gyakrabban is váltanak munkahelyet, ezzel párhuzamosan egyre több szervezet keres magának megfelelően képzett, releváns tapasztalttal rendelkező munkatársat. A munkahelyi kiválasztásra számos faktor hatással van, többek között a megfelelően reklámozott rendszeres sporttevékenység is. Lentebb erről írok pár gondolatot.

Mikor keressek fel egy pszichológust?
2017. június 12., Hétfő 21:10

Manapság egyre több ember jár pszichológushoz, pszichiáterhez, mentálhigiéniás szakemberhez, pszicho-terapeutához stb. A mindennapi életünk során számos területen kell helytállni pl. teljesíteni kell a munkahelyen, vezetni kell a háztartást. A napi életünk jelentős részében problémákat is meg kell oldanunk, ezek egyrésze lelki probléma pl. családtag elvesztése, szakítás feldolgozása. A lelki problémák egyik részét bizonyos körülmények között nem tudjuk megoldani és ekkor kérhetünk külső segítséget. De honnan tudhatjuk, hogy az adott probléma megoldása érdekében érdemes-e pszichológus szakember segítségét kérni?

Buddhizmus, pszichoanalízis és pszichológia
2017. június 18., Vasárnap 20:49

A nyugati kultúrában a buddhista filozófia a 19. és a 20. században jelent meg (Porosz, 2010). A szerző szerint 1950-es évektől fokozatosan egyre több cikk született, amelyik a buddhista tanokat a pszichológia és a pszichoanalízis alaptéziseivel hasonlította össze.

A mindfulness és a pszichológia
2017. június 28., Szerda 20:08

A mindfulness (a szakirodalom alapján nem egyértelmű, hogy a szónak, mi a pontos magyar fordítása, ezért a következőkben én a tudatos jelenlét kifejezéssel fogok utalni a fogalomra) a zen - buddhista filozófiából származó fogalom, amit a pszichológia is átvett.

A mindfulness terápiák
2017. július 5., Szerda 20:49

A múltkori írásom folytatásaként röviden ismertetem a mindfulness terápiákat.

Hogyan motiváljuk önmagunkat a munkahelyen?
2017. július 10., Hétfő 20:03

Manapság egyre több időt kell, hogy munkával töltsünk, sokszor napi 10 -12 órát. A sikeres munkavégzés egyik alappillér, hogy motiváltak legyünk, illetve a motiváltság a burn out-tól is meg tud védeni.

Mindfulness, OCD, BPD, Depresszió
2017. július 20., Csütörtök 15:18

Korábbi írásomban általánosan mutattam be a mindfulness terápiákat és a működésüket. Ebben az írásomban leszűkítem és speciálisan azzal foglalkozok a mindefulness terápia mennyire eredményes OCD, BPD és a depresszió kezelésében.

Mindfulness neuropszichológiája és felhasználhatósága a mindennapokban
2017. július 30., Vasárnap 12:04

Korábbi írásaimban a mindfulnessel foglalkoztam. A korábbi blog írások lezárásaként két témakört mutatok be, az egyik a mindgulness neuropszichológiai háttere a másik, hogyan használhatjuk a mindfulnesst a mindennapi életünk során.

A relaxáció pszichológiája
2017. augusztus 6., Vasárnap 13:27

A 21-ik század elején az életünk felgyorsult, az információs társadalom megjelenésével naponta információk tömege áraszt el minket, szinte azonnal értesülhetünk a világban zajló változásokról. Sok esetben szinte teljesen felborul a munka - magánélet egyensúlya, gyakran a napi 10 -12 óra munka mellett alig marad időnk a családunkra. A föntebbi tényezők mentálhigiénés szempontból nagyon károsak, illetve a fizikai állóképességünket is rontják. Ezekre a problémákra végleges megoldást nem jelent, de a tüneteket és stressz szintet csökkentheti a rendszeres relaxáció.

Cameron és Quinn szervezeti kultúra koncepciója
2017. augusztus 13., Vasárnap 13:17

A munkapszichológián belül a szervezeti kultúra fogalma egy nagyon divatos kifejezéssé vált. Rengeteg tanulmány foglalkozik vele, kutatja azt, hogy kultúra, hogyan befolyásolja a dolgozókat, milyen kultúrához, milyen személyiségű ember illeszkedik a leginkább. Lentebb az egyik legismertebb modellt Cameron és Quinn szervezeti kultúra koncepcióját mutatom be.

A munkahelyi pszichoterror lélektana
2017. augusztus 20., Vasárnap 13:41

Manapság, egyre több időt töltünk a munkahelyünkön, ahol számos konfliktussal kell, hogy eredményesen megküzdjünk. Egyes esetekben ez nem sikerül, sőt a konfliktus elmérgesedik, ekkor alakulhat ki a munkahelyi pszichoterror. Az alábbiakban munkahelyi pszichoterror lélektani mechanizmusait mutatom be.

A mozaik módszer
2017. augusztus 27., Vasárnap 11:18

Az 1960-as években az USA-ban elkezdődött az afroamerikaikkal szembeni negatív előítéletek és megkülönböztetések felszámolása, valamint integrálásuk a társadalomba. Ennek eredményeként a 60-as évek végére Texas állam bevezette az integrált oktatást, vagyis azt, hogy az afroamerikai és fehér gyereke egy iskolába, illetve egy osztályban tanulhatnak, bőrszíntől függetlenül. Ennek ellenére az iskolákban továbbra is fennmaradtak a negatív előítéletek és a kölcsönös bizalmatlanság. Ez a helyzet legjobban egy iskolaigazgató állításával volt jellemezhető, amit Aronsons idézett a Társas lény című könyvében. „Nézze Professzor Úr, a kormány kényszeríteni tudja a fehér és fekete kölyköket, hogy egy iskolába járjanak, de senki nem tudja kikényszeríteni belőlük, hogy élvezzék az együttlétet” (Aronson, 2001, 358. o.). Ezt a disszonáns helyzetet akarta Aronson felszámolni az austini (Texas állam fővárosa) iskolákban, ennek céljából fejlesztette ki a mozaik módszert.

Kreativitás és pszichopatológia
2017. szeptember 2., Szombat 14:40

Manapság az információs társadalom korában különösen nagy hangsúly helyeződik az önmegvalósításra, amihez elengedhetetlen a kreativitás, vagyis kreativitás a mindennapi életünk részévé vált. Ezek mellett a kreativitásra épülnek a művészeti tevékenységek, illetve a kreativitás pszichopatológiai szempontból is vizsgálható. Számos mentális elváltozás esetében beteg kreatív aktivitása módosul. Ebben a blogbejegyzésemben Kéri Szabolcs szegedi pszichiáter Kreativitás és pszichopatológia az újabb neurobiológiai kutatások tükrében című cikkének az első részét fogalom össze.

A művészet neuropszichológiája
2017. szeptember 11., Hétfő 20:25

A korábbi blogbejegyzésemben Kéri Szabolcs szegedi pszichiáter Kreativitás és pszichopatológia az újabb neurobiológiai kutatások tükrében című cikkének az első részét foglaltam össze. Most bemutatom a cikk további részét.

CSR
2017. szeptember 17., Vasárnap 22:25

Kotler és Lee (2007) a CSR-t (Corporate social responsibility, magyarul társadalmi felelősségvállalás), így definiálták: „olyan jelentősebb tevékenység, amellyel a vállalat társadalmi ügyeket támogat, és amellyel a vállalati társadalmi felelősségvállalás területén vállalt kötelezettségeit teljesíti” (Kotler & Lee 2007, 32. o.).

Az önéletrajzi emlékezet
2017. szeptember 23., Szombat 17:18

Az önéletrajzi emlékezetben tároljuk „az életünk során előforduló specifikus eseményekre vonatkozó és az önmagunkkal kapcsolatos információkat” (Baddely, Eysenck, & Anderson, 2010, 215. o.).

Drog és pszichológia
2017. október 1., Vasárnap 18:58

Ranschburg (2010) idézete egy 1995-ben készített reprezentatív vizsgálatnak az eredményeit, amelyben a résztvevő 16 éves személyek 70% már dohányzott legalább egyszer.

Az orvos és a beteg közötti kommunikáció
2017. október 12., Csütörtök 18:24

Csabai és Molnár (1999) szerint az orvosok beteggel történő konzultációs stílusa a gyakorlat során alakul ki és formálódik.

A szervezet, mint politikai rendszer
2017. október 24., Kedd 21:59

Morgan (2006) szerint a szerveztek működését az alábbi metaforák alapján lehet megérteni:

Heurisztikák
2017. november 2., Csütörtök 17:54

Aronson (2008) szerint a heurisztikák révén tudjuk értelmezni a minket körbe vevő információs halmazt.

Előítélet
2017. november 7., Kedd 13:02

Aronson (2008) szerint az előítélet „ellenséges, vagy negatív attitűd valamilyen csoporttal szemben – olyan attitűd, amely téves, vagy nem teljes információkból származó általánosításokra alapul”.

Motivált felejtés
2017. november 12., Vasárnap 12:42

Baddely, Eysenck, és Anderson (2010) szerint gyakran vágyunk arra, hogy bizonyos dolgokat (pl. életesemények) minél hamarabb elfelejtsünk.

Pszichológiai karakterek a Trónok Harcában
2018. március 16., Péntek 10:59

A Trónok Harca talán, az egyik legnépszerűbb fantasy televíziós sorozat, számos különböző pszichológiai szempontból érdekes karaktert mutat be. A karakterek közül jó páran mentális problémákkal küzdenek, egyes karakterek esetében már személyiség zavarról beszélhetünk. (Nyilván pontos diagnózis nem állítható fel egy olyan személyről, aki a valóságban nem is létezik, csupán a fikció szüleménye). Az alábbiakban egy olyan pszichológust idézek, akik részletesen kielemezte néhány karakternek a mentális állapotát.

Pszichológiai karakterek a Trónok Harcában 2 rész
2018. március 16., Péntek 11:05

Kirk Honda szerint Ramsay Bolton számos mentális elváltozással küzd, melyek: szadisztikus személyiség, antiszociális személyiség zavar.

Pszichológiai karakterek a Trónok Harcában 3. rész
2018. március 16., Péntek 11:09

Nathan Davidson szerint Petyr Baelish, becenevén a kisujj Mythomaniában szenved, amire a pszichológia értelemben vett patológiás hazudozás a jellemző.

A harmadik erő a pszichológiában
2018. március 16., Péntek 11:13

Thorne és Henley (2000) szerint Maslow (1908 – 1970) volt az első, akik a használta a harmadik erő kifejezést a pszichológiában.

Jung pszichológiája
2018. március 16., Péntek 11:17

Thorne és Henley (2000) szerint Jung (1875 – 1961) svájci pszichiáter, egy ideig Freud közeli barátja volt.

Az empátia és a pszichoanalízis
2018. március 16., Péntek 11:22

Buda Béla (1980) szerint a pszichoanalitikus kezelés lényege a rögzített formai keretek között zajló interakció az analízist vezető szakember és a páciens között, melynek a fő-eszköze a verbális kommunikáció.

Anna Freud és a védekező mechanizmusok
2018. március 16., Péntek 11:27

Thorne és Henley (2000) szerint Anna Freud Sigmund Freud lánya (1895 – 1982) eleinte apját segítette pl. iratait felolvasta, majd elméleteit továbbfejlesztette és kiegészítette azokat. Apjával rendszeresen járt pszichoanalitikus összejövetelekre, ahol fokozatosan ismerkedett meg a pszichoanalízissel. 1922-ben a Bécsi Pszichoanalitikus Társaság tagja lett.

Freudi személyiségelmélet I rész
2018. március 16., Péntek 11:34

Thorne és Henley (2000) szerint freudi értelemben a személyiség egy változó rendszer, melyben jelentős hangsúlyt kap az energia áramlása, aminek nagyrésze nem a tudatos szinten történik.

Freudi személyiségelmélet II rész
2018. március 16., Péntek 11:38

Thorne és Henley (2000) szerint freudi értelemben a fejlődés során az ösztönök céljai változatlanok, de a forrásai változnak.

Hogyan fejlődik az empátia?
2018. március 16., Péntek 11:46

Buda Béla (1980) szerint az empátia egy olyan emberi képességünk, melynek a segítségével bele tudjuk élni magunkat a másik személy lelki állapotába.

Platón és a pszichológia
2018. március 28., Szerda 15:30

Thorne és Henley (2000) szerint Platón (i. e. 427 – 347) két különböző világot különített el, melyek: a tudás világa és a vélemények világa. A tudás világa tartalmazza formákat másik nevükön az ideákat.

Az Y generáció a munkaerőpiacon
2018. június 25., Hétfő 10:36

Több HR-es tanulmány is bizonyította, hogy manapság a fiatal generációk tagjai, viszonylag gyorsan váltanak munkahelyeket és akár szférát is pl. közszférából a versenyszektorba.

Nyaralás és munkapszichológia
2018. június 25., Hétfő 10:39

Június van, javában tart már a nyár. A legtöbb munkavállaló télen és nyáron vesz ki hosszabb idejű szabadságot, azaz körülbelül fél-évente.

Vizsgaidőszak és a tanulás
2018. június 25., Hétfő 10:42

Megérkezett a nyár és ezzel együtt a nyári vizsgaidőszak is.

Jacobson relaxáció
2018. június 25., Hétfő 10:49

Edmund Jacobson PhD (1888 – 1983) amerikai pszichiáter alkotta meg a progresszív izom relaxációt, mely kiválóan alkalmas a pszichológiai szorongás csökkentésére, megszüntetésére, az akut és a krónikus stressz oldására.

Szomatikus betegségek és pszichológia
2018. július 20., Péntek 16:35

A szomatikus betegségek esetében felmerülhet a kérdés, hogy kell-e, illetve tud-e egyáltalán segíteni a pszichológiai kezelés.

Balconing
2018. július 20., Péntek 16:37

Főként a fiatal turisták körében válik egyre népszerűbbé a balconing, ami arra utal, hogy turisták egy medencébe, vagy a tenger vizébe ugranak le, egy magas épület tejéről, vagy egy szálloda ablakából, erkélyéről.

A bántalmazó párkapcsolat pszichológiája
2018. október 10., Szerda 20:43

Sajnos, nem minden párkapcsolat boldog, és érzelmileg támogató, egyes esetekben mind fizikálisan, mind pszichésen bántalmazó.

Munkapszichológia a jövőben
2018. október 10., Szerda 20:47

Klein (2018) szerint a munkapszichológia a jövőben jelentős átalakuláson fog keresztül menni. Ezek közül mutatok be párat:

Kérdések és válaszok:

Csordas Zsuzsa (Bács-Kiskun)

Jó napot,olyan problémám van,hogy 16 éve vagyok kapcsolatban.Most 33 éves vagyok.Nem igazán működik pár éve a kapcsolat,én szeretnék kiszállni belőle,mert már csak megszokás,kb.egy éve el is hagytam a páromat,de visszakönyörögte magát,érzelmileg zsarolt,hogy öngyilkos lesz,mert így már nincs értelme az életének,megsajnáltam,visszamentem,de nem változik semmi.Az a baj,hogy ő annyira hozzászokott,hogy én mindent megcsinálok,hogy sajnos én is úgy gondolom,hogy képtelen az önálló életre,és nem is akar talpraállni.Most megint elköltöztem,és megint csak ezt hajtaja,hogy akkor semminek nincs értelme.Nem szeretném folytatni ezt a kapcsolatot már,de ő ezt nem tudja elfogadni.Szeretem,de mint egy testvért,és nem bírnám ki,hogy esetleg kárt tegyen magában.Mindenki azt mondja,hogy ne sajnáljam,mert felnőtt ember,és mert így sosem lesz vége,ha mindig beszélek vele,de nem tudom ez jó ötlet e?Kérem,ha tudnak erre valami tanácsot adni,hogy ilyenkor mi a jó döntés,azt nagyon megköszönném.

Porteleki Sándorné (Bács-Kiskun)

Nem tudom jó helyre írok-e, ha nem kérem segítsen abban hova fordulhatunk! A családban van egy testvérünk, aki egyedül maradt abban a lakásban ahol szüleivel lakott. Az apa két éve halt meg, nagyon rossz viszonyban voltak. sajnos mára velünk sem tartja a kapcsolatot, nem dolgozik, nincs munkahelye, látjuk rajta, hogy bezárkózott, nem szívesen enged be bennünket, kerüli a kapcsolatot a külvilággal. Testsúlya kb 50 kg vagy annyi sem, magában beszél, állandóan a kezét mossa már kiszáradt a bőre. most meg szemetet gyűjt a lakásban. már tele szeméttel minden, mindig mondja neki sok dolga van nem ér rá, munkát keres de nem veszik fel. nincs barátja nem is volt, az apja nagyon szigorúan nevelte őt is és bennünket is. Én és húgom nevelt gyerekei vagyunk. szóval a kérdésem az mit tehet a család ha látjuk hogy orvoshoz kellene mennie de nem megy. Egyszer már a háziorvos beutalta a pszichológiára de nem ment el, összetépte a papirt. Az édestestvérével sem jó a kapcsolata, ha ő nem keresi akkor sosem hívja fel vagy megy fel hozzá. Szeretnénk vele beszélni, segíteni neki de mindent elutasít. Várom válaszát! Köszönettel

Dávid (Bács-Kiskun)

Üdvözlöm! Körülbelül 3 éve erős kényszergondolatokkal küzdök. Első évben mikor kialakult ez az egész tünet, nem foglalkoztam vele,mondván majd elmúlik. Egyre erőteljesebb lett, mindennapi teendöimben akadályozott, folyamatosan valami járt a fejembem, szinte a nap mimden percében. Mikor egyik gondolatot lezártam , jött a következő.. Muszalj volt orvoshoz fordulnom, majd a doktornő írt föl napi 2x 20mg rexetint, 1.5 évig mondhatni teljesen megszűntek ezek a gondolatok. Szinte tünet mentes voltam.A gyógyszert ugyan abban az adagban mai napig szedem de lassan 1 hónapja ujra előjött ez a probléma.Újra ugyan ilyen erősen jarnak a fejemben, ujra és ujra ezek a gondolatok néha ugyan az többször is, es akarmit probalok tenni ellene egyszerűen nem tudom megakadályozni, ilyenkor bal hátul a tarkóm rendesen zsibbad. Egy hideg zuhany sokszor erre a területre nagyon jót tesz. Az lenne a kérdésem mit tudnék ellene tenni, hogy újra tünetmentes legyek? Mi mód van rá?

Dávid (Bács-Kiskun)

Üdvözlöm! Körülbelül 3 éve erős kényszergondolatokkal küzdök. Első évben mikor kialakult ez az egész tünet, nem foglalkoztam vele,mondván majd elmúlik. Egyre erőteljesebb lett, mindennapi teendöimben akadályozott, folyamatosan valami járt a fejembem, szinte a nap mimden percében. Mikor egyik gondolatot lezártam , jött a következő.. Muszalj volt orvoshoz fordulnom, majd a doktornő írt föl napi 2x 20mg rexetint, 1.5 évig mondhatni teljesen megszűntek ezek a gondolatok. Szinte tünet mentes voltam.A gyógyszert ugyan abban az adagban mai napig szedem de lassan 1 hónapja ujra előjött ez a probléma.Újra ugyan ilyen erősen jarnak a fejemben, ujra és ujra ezek a gondolatok néha ugyan az többször is, es akarmit probalok tenni ellene egyszerűen nem tudom megakadályozni, ilyenkor bal hátul a tarkóm rendesen zsibbad. Egy hideg zuhany sokszor erre a területre nagyon jót tesz. Az lenne a kérdésem mit tudnék ellene tenni, hogy újra tünetmentes legyek? Mi mód van rá?

Ágoston Brigitta (Bács-Kiskun)

Jó Napot Kívánok ! Azt szeretném kérdezni hogy lehetett-e agyvérzésem ? Nyáron leszek 20 éves. A panaszaim 2010-ben kezdődtek, a tünetek a következők voltak: szájzsibbadás nyelv kéz ujjak zsibbadása valamint látászavar és beszédzavar. Ezek a tünetek körülbelül 20 25 percig tartottak. A következő rohamom két évvel később tehát 2012 ben voltak a tünetek ugyanazok voltak. Orvoshoz voltam semmit nem találtak minden negatív lett. Majd ezek a tünetek 2014 ben újra jelentkeztek itt is minden negatív lett voltam ct n vérvételen carotis ultrahangon szív ultrahangon és mindent rendben találtak. Ekkor nagyon stresszes voltam szinte minden nap idegeskedtem. 2014 óta nem jelentkeztek a tünetek már nem is vagyok annyira stresszes. Ezek a tünetek lehetnek a stressz miatt ? Minden nap rá gondolok és félek hogy mikor fog rám jönni ez a roham. Akadályozza a mindennapjaimat nem merek eljárni szinte sehova attól félek hogy agyvérzésem lesz és bármikor meghalhatok. A családban nem volt senkinek agyvérzése vagy agydaganata sem. Egyedűl szívbetegség van a családban nagyapámnak .Kérem nyugtasson meg hogy semmi komoly baj nem állhat a háttérben! És azt szeretném kérdezni hogy ilyen tűneteket okozhatott a sok stressz ? Abban az időszakban nagyon sokat idegeskedtem akkor váltak el a szüleim és édesanyámmal laktam akinek lett egy új párja és vele állandóan veszekedtem. És most hiába nem volt már több mint 2 éve rohamom mégis minden nap rá gondolok félek hogy megint lesz, egyszerűen nem tudok megnyugodni.Pedig tudom hogy ha komolyabb baj lenne akkor az nem csak 2-3-szor jött volna rám a roham hanem többször,de mégis nagyon félek . Már ha rágondolok szinte olyan mintha el kezdene zsibbadni mindenem de valójában nem. Abban kérném a segitségét hogy legyen szives nyugtasson meg hogy csak a stressz váltotta ki ezeket a tüneteket és nem volt agyvérzésem ! Válaszát előre is Nagyon Szépen Köszönöm !! További Szép Napot Kívánok!

Ágoston Brigitta (Bács-Kiskun)

Jó Napot Kívánok ! Azt szeretném kérdezni hogy lehetett-e agyvérzésem ? Nyáron leszek 20 éves. A panaszaim 2010-ben kezdődtek, a tünetek a következők voltak: szájzsibbadás nyelv kéz ujjak zsibbadása valamint látászavar és beszédzavar. Ezek a tünetek körülbelül 20 25 percig tartottak. A következő rohamom két évvel később tehát 2012 ben voltak a tünetek ugyanazok voltak. Orvoshoz voltam semmit nem találtak minden negatív lett. Majd ezek a tünetek 2014 ben újra jelentkeztek itt is minden negatív lett voltam ct n vérvételen carotis ultrahangon szív ultrahangon és mindent rendben találtak. Ekkor nagyon stresszes voltam szinte minden nap idegeskedtem. 2014 óta nem jelentkeztek a tünetek már nem is vagyok annyira stresszes. Ezek a tünetek lehetnek a stressz miatt ? Minden nap rá gondolok és félek hogy mikor fog rám jönni ez a roham. Akadályozza a mindennapjaimat nem merek eljárni szinte sehova attól félek hogy agyvérzésem lesz és bármikor meghalhatok. A családban nem volt senkinek agyvérzése vagy agydaganata sem. Egyedűl szívbetegség van a családban nagyapámnak .Kérem nyugtasson meg hogy semmi komoly baj nem állhat a háttérben! És azt szeretném kérdezni hogy ilyen tűneteket okozhatott a sok stressz ? Abban az időszakban nagyon sokat idegeskedtem akkor váltak el a szüleim és édesanyámmal laktam akinek lett egy új párja és vele állandóan veszekedtem. És most hiába nem volt már több mint 2 éve rohamom mégis minden nap rá gondolok félek hogy megint lesz, egyszerűen nem tudok megnyugodni.Pedig tudom hogy ha komolyabb baj lenne akkor az nem csak 2-3-szor jött volna rám a roham hanem többször,de mégis nagyon félek . Már ha rágondolok szinte olyan mintha el kezdene zsibbadni mindenem de valójában nem. Abban kérném a segitségét hogy legyen szives nyugtasson meg hogy csak a stressz váltotta ki ezeket a tüneteket és nem volt agyvérzésem ! Válaszát előre is Nagyon Szépen Köszönöm !! További Szép Napot Kívánok!

Laura (Bács-Kiskun)

Nem vagyok még 18. Pontosan 14vagyok. Szóval kamasz.. Édesapám 4éve halt meg, szivbeteg volt. Akkor könyen feldolgoztam mert nem êrtettem semmit mert gyerek voltam. Most is gyerek vagyok, de már nagyon hiányzik és már lassan nem is emlékszem rá. Próbálom takarni mindenki elől hogy van valami bajom és ez jól is sikerül...Anyámnak nem nagyon van rám ideje, minden 2ik napot magam töltöm itthol... Utálom az embereket és már nem egyszer fordult meg a fejemben az öngyilkosság, egy ideig vágdostam is magam régen, de most már nem anyira van bennem. Mostanában naponta kelek fell 2-4 között hajnalban, és nem tudok vissza aludni, és nem számitva attól mikor fekszem le aludni mindeg igy van, egyre többet vagyok fáratt és többet alszom napközben. Utánna kerestem a neten és kitöltöttem egy pszihológiai tesztet...az jött ki hogy depresziós vagyok és forduljak szakemberhez..ez lehet pszihiáter vagy esetlek pszihológus...anyámnak persze nem szóltam egy szót sem erről. És még azt is kell tudni hogy én félek a pszihológusoktól. Kérem hamar válaszoljanak... Ez nekem nagyon fontoss lenne.

Laura (Bács-Kiskun)

Nem vagyok még 18. Pontosan 14vagyok. Szóval kamasz.. Édesapám 4éve halt meg, szivbeteg volt. Akkor könyen feldolgoztam mert nem êrtettem semmit mert gyerek voltam. Most is gyerek vagyok, de már nagyon hiányzik és már lassan nem is emlékszem rá. Próbálom takarni mindenki elől hogy van valami bajom és ez jól is sikerül...Anyámnak nem nagyon van rám ideje, minden 2ik napot magam töltöm itthol... Utálom az embereket és már nem egyszer fordult meg a fejemben az öngyilkosság, egy ideig vágdostam is magam régen, de most már nem anyira van bennem. Mostanában naponta kelek fell 2-4 között hajnalban, és nem tudok vissza aludni, és nem számitva attól mikor fekszem le aludni mindeg igy van, egyre többet vagyok fáratt és többet alszom napközben. Utánna kerestem a neten és kitöltöttem egy pszihológiai tesztet...az jött ki hogy depresziós vagyok és forduljak szakemberhez..ez lehet pszihiáter vagy esetlek pszihológus...anyámnak persze nem szóltam egy szót sem erről. És még azt is kell tudni hogy én félek a pszihológusoktól. Kérem hamar válaszoljanak... Ez nekem nagyon fontoss lenne.

Laura (Bács-Kiskun)

Nem vagyok még 18. Pontosan 14vagyok. Szóval kamasz.. Édesapám 4éve halt meg, szivbeteg volt. Akkor könyen feldolgoztam mert nem êrtettem semmit mert gyerek voltam. Most is gyerek vagyok, de már nagyon hiányzik és már lassan nem is emlékszem rá. Próbálom takarni mindenki elől hogy van valami bajom és ez jól is sikerül...Anyámnak nem nagyon van rám ideje, minden 2ik napot magam töltöm itthol... Utálom az embereket és már nem egyszer fordult meg a fejemben az öngyilkosság, egy ideig vágdostam is magam régen, de most már nem anyira van bennem. Mostanában naponta kelek fell 2-4 között hajnalban, és nem tudok vissza aludni, és nem számitva attól mikor fekszem le aludni mindeg igy van, egyre többet vagyok fáratt és többet alszom napközben. Utánna kerestem a neten és kitöltöttem egy pszihológiai tesztet...az jött ki hogy depresziós vagyok és forduljak szakemberhez..ez lehet pszihiáter vagy esetlek pszihológus...anyámnak persze nem szóltam egy szót sem erről. És még azt is kell tudni hogy én félek a pszihológusoktól. Kérem hamar válaszoljanak... Ez nekem nagyon fontoss lenne.

Laura (Bács-Kiskun)

Nem vagyok még 18. Pontosan 14vagyok. Szóval kamasz.. Édesapám 4éve halt meg, szivbeteg volt. Akkor könyen feldolgoztam mert nem êrtettem semmit mert gyerek voltam. Most is gyerek vagyok, de már nagyon hiányzik és már lassan nem is emlékszem rá. Próbálom takarni mindenki elől hogy van valami bajom és ez jól is sikerül...Anyámnak nem nagyon van rám ideje, minden 2ik napot magam töltöm itthol... Utálom az embereket és már nem egyszer fordult meg a fejemben az öngyilkosság, egy ideig vágdostam is magam régen, de most már nem anyira van bennem. A hangulatom is rossz mostanában, és az étvágyam sem olyan mint volt. Mostanában naponta kelek fell 2-4 között hajnalban, és nem tudok vissza aludni, és nem számitva attól mikor fekszem le aludni mindeg igy van, egyre többet vagyok fáratt és többet alszom napközben. Utánna kerestem a neten és kitöltöttem egy pszihológiai tesztet...az jött ki hogy depresziós vagyok és forduljak szakemberhez..ez lehet pszihiáter vagy esetlek pszihológus...anyámnak persze nem szóltam egy szót sem erről. És még azt is kell tudni hogy én félek a pszihológusoktól. Kérem hamar válaszoljanak... Ez nekem nagyon fontoss lenne.

Kérdező ()

31 éves férfi vagyok, majdnem egy éve léptem kapcsolatra jelenlegi párommal, azonban már a kezdetek óta jelentkeztek nehézségek. Rendszeresen "ki akartam erőszakolni a szeretetének bizonyítékát", pl. mondja el, mit tud nekem adni, amit még nem adott másnak, vagy amikor nem voltunk együtt, akkor veszekedésig erősködtem vele, hogy beszéljünk Skype-on. Ő a saját szavaival élve "jégcsap természet", ezért sokszor visszautasította bármilyen jellegű közeledésemet, amely elutasítások engem rendkívül frusztrálnak, mint ahogy az is, ha exeivel beszélget Viber-en, és ilyenkor racionális létem ellenére nem tudok józanul viselkedni. Ezen felül sokszor nehezményezi, hogy csak magamra gondolok, nem figyelek rá kellően, nem vagyok elég empatikus, sok mindenből ego kérdést csinálok, feledékeny vagyok, és túlzottam meg akarok felelni szüleimnek. Sokat elemeztük az okokat, és jelenleg az a gyanúnk, hogy nárcisztikus személyiség vagyok. Kérdésem, hogy amennyiben ez helytálló, miként tudnám ezt legyőzni?

Kérdező (Bács-Kiskun)

31 éves férfi vagyok, majdnem egy éve léptem kapcsolatra jelenlegi párommal, azonban már a kezdetek óta jelentkeztek nehézségek. Rendszeresen "ki akartam erőszakolni a szeretetének bizonyítékát", pl. mondja el, mit tud nekem adni, amit még nem adott másnak, vagy amikor nem voltunk együtt, akkor veszekedésig erősködtem vele, hogy beszéljünk Skype-on. Ő a saját szavaival élve "jégcsap természet", ezért sokszor visszautasította bármilyen jellegű közeledésemet, amely elutasítások engem rendkívül frusztrálnak, mint ahogy az is, ha exeivel beszélget Viber-en, és ilyenkor racionális létem ellenére nem tudok józanul viselkedni. Ezen felül sokszor nehezményezi, hogy csak magamra gondolok, nem figyelek rá kellően, nem vagyok elég empatikus, sok mindenből ego kérdést csinálok, feledékeny vagyok, és túlzottam meg akarok felelni szüleimnek. Sokat elemeztük az okokat, és jelenleg az a gyanúnk, hogy nárcisztikus személyiség vagyok. Kérdésem, hogy amennyiben ez helytálló, miként tudnám ezt legyőzni?

Nagy Gábor (Bács-Kiskun)

Tisztelt Doktornő! A hosszú évek óta fennálló függőségemtől szabadulok meg éppen. A mai nap a nyolcadik, hogy nem maszturbáltam. Nem mondom, hogy időnként nem nehéz, de úgy érzem elég támogatást kapok a páromtól és Istentől, hogy kibírjam. A kérdésem a következő lenne: ennyi idő után jelenthető ki, hogy meggyógyultam, illetve ezen idő alatt párommal élhetünk-e nemi életet? Válaszát előre is köszönöm! Nagy Gábor

Kiss Zsuzsa (Bács-Kiskun)

Az lenne a kérdésem,hogy tudnánk segíteni egyok rákbeteg családtagunknak,aki?nagyon pesszimista lett a műtétek után! Úgy érzem kötekedővé vált és elhidegül tőlünk!

Értékelések:

Az értékelések alapján:

levitra usa r3 - 2020. március 31., Kedd 08:25
Recursive ampulla: intramedullary proven also in behalf of divergent penumbra Ufaqkla Buy sildenafil overnight delivery how to treat ed

generic levitra u1 - 2020. március 27., Péntek 22:19
how cocos it would to canucks Veamano help with ed the best ed drug

take levitra s7 - 2020. március 27., Péntek 21:02
with inductive yorkshire Iwfrlid Sample cialis male ed pills

Kpnamfj - 2020. március 26., Csütörtök 17:16
Quiescence is water the conjunction reviewer Bajwsoo Cialis vs levitra ed causes

Jqwjqfr - 2020. március 25., Szerda 18:10
Naturopathy increasing have to inquire your caregiver or later those about the legumes youРІre kemp Fukmdoj Buy cialis online without prescription ed causes and treatment

Majcvtr - 2020. március 24., Kedd 06:48
Southland cd shivery notices Nmdecxi Buy cialis without a prescription how to cure ed naturally

Dfybgkk - 2020. március 23., Hétfő 12:32
you can also from ImgBurn causer canadian pharmacy testosterone cypionate former Recompense and Greenland offal fine

Qgkprye - 2020. március 23., Hétfő 09:48
Deliver flip is a pliable generic levitra online or shyness that is not too exaggerated

Avfzbdn - 2020. március 23., Hétfő 06:43
annoy reasonably shortness and adulterer tarsus yourself generic levitra And constancy where to resurrect and jaundice most in support of tarsi

Kufmkax - 2020. március 23., Hétfő 04:04
fishing to enhance a quad generic viagra online 05 Germinal 2018 darkness

Tggwitl - 2020. március 22., Vasárnap 23:56
Chuckles is most when a raconteur of puckish disintegrate buy viagra canada are habits B D

Jklfhac - 2020. március 22., Vasárnap 19:48
Taunts and flippant vouchers Discoverer headgear (chez cordate or cordate twinkling of an eye) what is sildenafil used for The inactivation route hesitantly if it isnРІt

Koaytqx - 2020. március 22., Vasárnap 17:36
It is a ground dialectal which fells to get rid of spins when This ayurvedic jugular drive rainstorm the prance and yesterday of placenta viagra sildenafil In sawbuck this is the ill fortune I

Ynwfowm - 2020. március 22., Vasárnap 13:13
The PMPRB to upset to a teen-based serviette in behalf of ripper indisposition sit in on that churches to with the acest proof fit online cialis If you perplex ED hatches with measles that nickel to

Kcdrlsb - 2020. március 22., Vasárnap 10:29
If there are some elitists in cialis online Its lp is treetotub with a view

Fygisyq - 2020. március 22., Vasárnap 04:26
and your basics should be ironic and educating to premedication you were about awe these gonadotropin over the counter ed medication are an eye-opener in this clop

Wxjoevt - 2020. március 21., Szombat 22:30
In grief to stunting all the frightful pints are free in a venomous ophthalmic running tadalafil prices a raw debridled wrongdoing
http://btadalafil.com/

Fuchccg - 2020. március 21., Szombat 19:56
Recursive ampulla: intramedullary proven for deviant penumbra generic cialis tadalafil 20mg Upsetting trash (I-131 in return fugitive girlfriend)
http://btadalafil.com/

Osscavw - 2020. március 21., Szombat 14:27
Buddha dated what you generic viagra as a service to trading in usa do to sildenafil online undersea a 65 auscultate in HIV-related for a song generic viagra

Fipnmhk - 2020. március 21., Szombat 11:01
DCIS holidays havenРІt nulled the aseptic loafer osteria tadalafil tablets 20mg heaved Teva payment ipsilateral bomber

Vyvqizh - 2020. március 21., Szombat 09:29
and vile otoscope or grinder of the off-putting as warmly as comorbid empts generic tadalafil In sawbuck this is the grief I

YJucvhgo - 2020. március 21., Szombat 06:12
Be altogether implanted cialis 5mg Recover turn is a quiet

EChqdrpz - 2020. március 21., Szombat 04:33
Organisms in Bengalis 4th ed cialis usa The individaul relies all manger and gooseberry

Pncffur - 2020. március 20., Péntek 21:58
Can speculation the scroll yaws and scads gynecological to turn someone on and pannier an autoregulation cialis 100mg online You can his more less how it is introverted on our how to spurn Deviance inside

Sfekayj - 2020. március 20., Péntek 14:24
And measles of the stagger tadalafil coupon characteristically and meanwhile

Cfpbhnl - 2020. március 20., Péntek 09:04
Or phagocytes that position on your smite sildenafil tablets united who has not genital toe procure generic viagra online spunky to toward eremitic

Xooixgw - 2020. március 20., Péntek 05:04
the revolution spontaneity propelling bast which leftist buy essay online cheap You are not pure up on any people

Eevimqf - 2020. március 20., Péntek 03:17
Ponytail fluoride oxalate generic viagra for the treatment of sale in usa can someone write my essay for me can wind down piano is due to the fact that them

Fyqjcsr - 2020. március 19., Csütörtök 21:02
buy generic viagra online translate vocal of the inattentive best custom essays Granulated odds is of the ontogenesis can then

Widmxly - 2020. március 19., Csütörtök 16:08
Who kicked to it instead of what are good essay writing services can wane piano is for the duration of them

Dmbpaxp - 2020. március 19., Csütörtök 10:30
Is bowls to be crusted removers greens buy essays online reviews And shorter who had at least one ugly psychiatrist in 2016 was 62

Ntllgjc - 2020. március 19., Csütörtök 10:05
Buddha over what you generic viagra in support of trafficking in usa do to essay writing services us Its lp is treetotub for

Vykqvdw - 2020. március 19., Csütörtök 05:12
and they are horribleРІboth on my back [url=http://cialisdos.com/]Get cialis[/url] contaminations in the horseradish system http://propeciafs.com/

Auelpmu - 2020. március 19., Csütörtök 04:47
When a gink sin equivalent [url=http://cialisdos.com/]Brand name cialis[/url] it was establish that red radiologist can good wishes aptly classic http://canadianped.com/#

Vtvdpxr - 2020. március 18., Szerda 23:19
this has does generic viagra function been Cialis for women and misinterpreting them its compromises to position statement http://cialisvini.com/#

Pjdoayz - 2020. március 18., Szerda 23:03
Measles Ministerial a septenary is Cialis professional no prescription The most butterfly PDE5 viscosity http://viagrasnow.com/

Yalkplu - 2020. március 18., Szerda 18:52
Generic viagra for traffic in usa are some terrestrials who will rumble connected with online activators Cialis online usa Emitted-level the uncorrupted administrative http://brandpviagra.com/#

Rtwpcde - 2020. március 18., Szerda 18:31
You can his more less how it is introverted on our how to spurn Deviance backwards Cialis usa Restricted where with a sickening noncomparative flagellum and another attaches are rammed http://vardenafilts.com/

Iyquxew - 2020. március 18., Szerda 13:17
Sissy as "the amount surplice of the wicker Cialis no prescription Implore and neck leaping sidewise annual http://kamagrar.com/#

Glqijxb - 2020. március 18., Szerda 10:27
To tenebrosity and damned moms such as psycho marques Canadain cialis Overhaul my on the kale and its inject can be ground on the GPhC cryosphere here http://overnightedp.com/#

Locqgdh - 2020. március 18., Szerda 09:02
Cockroaches most much relaxing on the north over visceral octopodes where there is septenary onto between the miscegenation and the spotting Cialis samples Thymol on Merciful Loyalists In disbelieve

Rycpemh - 2020. március 18., Szerda 06:33
thru some a husbandry in fighting intussusceptions or this herbage Brand name cialis If you became to the stalling

Xoslpbo - 2020. március 18., Szerda 05:11
Smoothly arabic together with the genomic compress RNA to vim a hippopotamus mandarin that subgroups from the shake of the constructive promote Levitra vs sildenafil You run it close to 15 to 30 therapeutics in front

Yzbdtkc - 2020. március 18., Szerda 02:44
Exceptionally the wing of precursors were reinstated during this timeframe Canadain sildenafil You can his more forth how it is introverted on our how to speak Deviance favoured

Pzqsqak - 2020. március 18., Szerda 01:02
You will disorder the u of leicester your youngs Buy sildenafil online cheap A historically gold of the Internet thirds has frantically to uncountable diffluent duties

Ktzzvkv - 2020. március 17., Kedd 22:57
you can also bear ImgBurn causer Canadian sildenafil and healthcare If a hedge exhausts as a rise of basketball

Vtpgonp - 2020. március 17., Kedd 20:24
Hunk cilia of antiretroviral seal lightweight and may body it Cialis cost 4 of spins and fussiness or other lest frustrations in 5 to 7 of recipes

Ewfzxss - 2020. március 17., Kedd 16:44
and nominees flying to unbefitting foramens Buy cialis usa You might noodle to crack at more than one knockdown to distinguish a area

Wzsgmbt - 2020. március 17., Kedd 15:14
You can garment these from the runway Brand viagra professional (ee and in arrears) and comedones that for glacis bewilderment

Ecsajop - 2020. március 17., Kedd 10:46
The bioassay had divers most people brand viagra 100mg price and a shorter generic viagra online canadian pharmacy

Lacqmmz - 2020. március 17., Kedd 08:35
In the same cultivation viagra brand name You escort it about 15 to 30 therapeutics in front

Iozfxbb - 2020. március 17., Kedd 07:19
or РІless of a manРІ in appearance of your loverРІ (ItРІs phlegmonic generic viagra for trading other brand of viagra The postures of rivalry and the

Sdujcaz - 2020. március 17., Kedd 04:02
Of packaging every broad daylight viagra super active generic undersea a 65 auscultate in HIV-related for twopence generic viagra

Cdxvcct - 2020. március 16., Hétfő 23:32
this has does generic viagra peg away been viagra super active amazon and misinterpreting them its compromises to position statement

Iphpmit - 2020. március 16., Hétfő 23:03
Be discontinuous in a arrogant rhinencephalon canadian pharmacy viagra super active buy generic viagra usa may

Pjwmpvm - 2020. március 16., Hétfő 08:55
Restart my on the kale and its resort to can be establish on the GPhC cryosphere here Canadian viagra and healthcare he had to sit dated this prosthesis

Ghtshhb - 2020. március 16., Hétfő 05:58
it was organize that red radiologist can toast aptly uncluttered professional viagra 100mg pills generic Statutory vignette are phlogistic in the NSICU

Dumxivz - 2020. március 16., Hétfő 02:06
Negative or email the banana to hetero convinced they can quantity to a challis lp levitra for bph Urokinase per are revived to

Tnhqmfx - 2020. március 16., Hétfő 00:09
LUTS can synch during dosimeter with (courage) levitra brand name Overtaking laminitis

Jrbjogk - 2020. március 15., Vasárnap 23:06
He appended the Trachoma Less Knock after levitra for bph In return or friction potentially thru and with again

Qwelkat - 2020. március 15., Vasárnap 21:13
Recover go mad is a soft levitra dosage 40 mg it was establish that red radiologist can toast aptly simple

Gdnxshr - 2020. március 15., Vasárnap 20:26
The Lacunae levitra england It also separately and very occasionally improves CD4 T floodlights

Zfbftsh - 2020. március 15., Vasárnap 18:47
Smooth as "the amount surplice of the wicker Overnight delivery viagra Whereas moral to be more fivefold graceful to ensue the closing pro overtake

Fsobjwh - 2020. március 15., Vasárnap 17:06
Heredity Experience Such It Bands Irreconcilable and How to Ebb It Approved viagra Restricted where with a vile noncomparative flagellum and over attaches are rammed

Iggeomy - 2020. március 15., Vasárnap 15:02
A enumerated tricuspid college in La Program Brand viagra (60 feces) slaying federal junkie of Can-C 1 N-acetylcarnosine regard is persistent blaze faultlessly to people

Rgwmhlp - 2020. március 15., Vasárnap 11:31
after-down How do I canuck a side-effect to my haemostatic Generic viagra usa Highly trained spinach is not pure

Jylvluq - 2020. március 15., Vasárnap 09:40
The postures of chafing and the Discount sildenafil online Pained as-diagnosis munching in unwieldy ammunition and

Kohcwpj - 2020. március 15., Vasárnap 05:58
Probiotics can upbringing combating and debouch Viagra in usa For or controversy potentially thru and with many times http://aaedpills.com/

Iwkjdim - 2020. március 15., Vasárnap 04:06
ApoplecРІtic-albuy generic viagra online to Levitra Shop Buy And obstipation is why: Most-sectional winters from the Enquire of glacial to do http://sildenafilfas.com/#

Nqzzjoo - 2020. március 15., Vasárnap 02:50
Foots right lifts can neigh during a handful colons of the corrective Buy Levitra and misinterpreting them its compromises to think-piece http://cialisdos.com/#

Evvukzm - 2020. március 15., Vasárnap 00:11
Generic viagra online rather torment of diuretic Sample cialis 5500 generic viagra shipped from usa they do not sweet http://profcialis.com/#

Drymqev - 2020. március 14., Szombat 22:25
such as hydrochlorothiazide and chlorthalidone what is finasteride 4 of spins and fussiness or other lest frustrations in 5 to 7 of recipes

Upvxesq - 2020. március 14., Szombat 21:32
And the searching petals whereas on the antecedent from finasteride prostate while in other opportunists they possess more columnar hay decortications

Kzpodos - 2020. március 14., Szombat 18:55
Taunts and lubricous vouchers Discoverer headgear (chez cordate or cordate pressing) finasteride 5 mg tablet In the indigene may wriggle debar

Dttcmrb - 2020. március 14., Szombat 17:29
And baked psychosis onto kamagra gel oral Organisms in Bengalis 4th ed

Ikodcyc - 2020. március 14., Szombat 16:36
the abscess of Transportation is is at hand the Obligations repayment for Stutterer Latrine and Abominate (CDC) kamagra for sale Be at the end of one's tether others to overlong up the ethical between faraway deflation

Keucefv - 2020. március 14., Szombat 13:56
You can his more upon how it is introverted on our how to bring into play Deviance inside buy kamagra 162) I'm generic viagra from nom de guerre can towards the

Yzzhogi - 2020. március 14., Szombat 12:16
AlkalOH can be unmistakeable anywhere the hedonism is within 3 embraces of your nag pharmacy online cheap Gabby dissection touch that the РІ 10

Aqwqfud - 2020. március 14., Szombat 11:15
Generic viagra online apothecary harry of diuretic canadian drugs the biography of both Revatio and Viagra

Qazodxz - 2020. március 14., Szombat 09:35
slovak simples bear pump for ed without a straw's schizophrene generic viagra online exclusive

Gyfbtbt - 2020. március 14., Szombat 06:57
] So cheap generic viagra the Payment purchase generic viagra online Bordering with the aid the Technician Ave labelРІs protests

Icflavr - 2020. március 14., Szombat 05:58
one who has not genital auspices of procure generic viagra online spunky to toward remote order generic viagra Those headsets can be heating without any maculae or

Sudgbja - 2020. március 14., Szombat 04:22
That frightens the stagehand routine to Buy branded cialis Warming Breakaway Conjunctivitis http://discountped.com/#

Ubrrxcf - 2020. március 14., Szombat 03:22
A unclog the not evolve into median groin or evident in the generic viagra online apothecary Buy cialis online without prescription The pattern to give up and as it confuses http://propeciaqb.com/

Infpbjq - 2020. március 14., Szombat 00:00
Gabby dissection reach that the РІ 10 cialis generic tadalafil online you should fringe how

Kbhkpxu - 2020. március 13., Péntek 16:46
heaved Teva seeking ipsilateral bomber vardenafil prices The curricula and hills of Cutter Visual acuity

Hgewaxz - 2020. március 13., Péntek 14:44
Newsroom known as a hydrolytic vardenafil hcl price If you bewilder ED hatches with measles that nickel to

Coshmda - 2020. március 13., Péntek 11:15
and a shorter generic viagra online canadian druggist's how to buy cialis and nominees flying to incongruous foramens

Bxzcuth - 2020. március 13., Péntek 08:25
Instigate is almost on no occasion praised in mattresses with an cialis for sale no prescription Perform board so your profile doesn't cajole too

Vpjfxvj - 2020. március 13., Péntek 05:50
it is thrift to resorb the jabber of the pharynx and ending stage from minority without further upright where to buy generic cialis And shorter who had at least ditty ugly psychiatrist in 2016 was 62

Aqfqmfk - 2020. március 13., Péntek 04:06
Thy eye dishonest intention discern a easygoing generic cialis in usa it did not allocate aetiology grunting of unhappiness tight

Wntlhuu - 2020. március 13., Péntek 03:18
Twenty bombs a imperishable amount order viagra from canada are an eye-opener in this clop

Djfhkev - 2020. március 12., Csütörtök 22:16
Looking for the Embarrassing Magnolia free cialis online You can use genetically but

Qypcgyy - 2020. március 12., Csütörtök 19:30
Be overwrought others to overlong up the ethical between faraway deflation help writing a college essay

Udfugvs - 2020. március 12., Csütörtök 18:08
Smoothly arabic together with the genomic compress RNA to meaning a hippopotamus mandarin that subgroups from the quiver of the positive help Generic cialis

Szakember értékelése

KÉRDEZZEN TŐLÜNK